به گزارش خبرنگار مهر، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان صبح امروز(شنبه) در حاشیه کنفرانس بینالمللی خلع سلاح و منع اشاعه که در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، در جمع خبرنگاران به ارایه اهداف برگزاری این همایش پرداخت.
وی گفت: استفاده از انرژی صلحآمیز هسته ای حق همه کشورهاست زیرا انرژیهای فسیلی در حال اتمام است و در محیط زیست وضعیت بدی به وجود آمده، بنابراین باید به فکر استفاده از انرژی جایگزین بود.
مهمانپرست افزود: جمهوری اسلامی ایران از هر حرکتی که باعث کاهش یا از بین رفتن سلاحهای هستهای شود استقبال میکند و بر اساس بند ٦ معاهده انپیتی، همه کشورهای دارنده سلاحهای هستهای باید خلع سلاح شوند و از انرژی هستهای جهت مقاصد صلحآمیز استفاده کنند اما بهرغم گذشت سالیان زیاد از این معاهده، نه تنها کشورهای دارنده سلاح هسته ای برای خلع سلاح اقدامی نکردند، بلکه شاهد مسابقه برای تولید سلاحهای بیشتر هسته ای بودهایم.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورهای دارنده سلاح هسته ای را تهدیدی برای جهان دانست و گفت: باید جریان خلع سلاح را به صورت واقعی و جدی پیگیری کنیم.
وی در مورد اجلاس تهران نیز گفت: ایده تشکیل این اجلاس به دو سال پیش برمیگردد و هنوز در آن زمان اوباما رئیسجمهور آمریکا نشده بود و این اجلاس در پی ایجاد امنیت هسته ای و برطرف کردن نگرانیها از دستیابی گروههای تروریستی به سلاحهای هسته ای است. اگر سلاحهای هسته ای به دست گروههای تروریستی بیفتد مردم کشورهای مختلف را از بین میبرند.
مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه نظرتان در مورد امضا نکردن معاهدهی انپیتی از سوی کشورهایی چون پاکستان و هند چیست؟ گفت: اگر واقعا به دنبال زندگی در دنیایی هستیم که در آن امنیت کامل برقرار باشد، تمام کشورها باید برای از بین بردن سلاحهای هستهای تلاش کنند و از دانش هستهای برای مصارف صلحآمیز استفاده کنند.
وی در پاسخ به سئوال یک خبرنگار خارجی مبنی بر اینکه شما صحبت از خلع سلاح هستهای میکنید در حالی که بعد از انتخابات تعدادی از مردم شما در زندان به سر میبرند؟ گفت: اشتباهی که کشورهای غربی از ٣١ سال گذشته تکرار کردهاند در مورد نوع محاسبات آنها بود که در مورد ایران انجام دادند.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: در انتخابات ریاست جمهوری دهم ٤٠ میلیون نفر یعنی حدود ٨٠ درصد از واجدین شرایط شرکت کردند که نشاندهنده اوج آزادی و دموکراسی در ایران است؛ در حالی که کشورهای غربی از دموکراسی به عنوان ابزار استفاده میکنند. در انتخابات ایران رقابت بسیار سنگین بود و نامزدی نزدیک به ٢٤ میلیون رای کسب کرد و نامزد دیگر ١٣ میلیون رای آورد و چند هزار نفر نیز برای اعتراض رای ندادند. بعد از برخی اعتراضات، وقتی مردم متوجه سوء استفاده کشورهای غربی شدند تعداد کسانی که از نظام خود دفاع کردند افزایش یافت.
وی خطاب به این خبرنگار گفت: اگر در کشور شما چند هزار نفر به آشوب روی بیاورند، آیا پلیس شما از آنها استقبال میکند یا با آنها برخورد میکند؟
مهمانپرست در پاسخ به این سئوال که برخی معتقدند ایران هسته ای خطری برای منطقه است، گفت: ما فکر میکنیم هیچ نگرانی وجود ندارد و کشورهای همسایه ما نیز میدانند که دانش هستهای ایران در راستای مقاصد صلحآمیز است و در این زمینه آمادگی همکاری با کشورهای منطقه را دارد و یکی از دلایل حضور مهمانانی از کشورهای منطقه در کنفرانس بینالمللی خلع سلاح و عدم اشاعه تهران نیز همین است.
وی افزود: نگرانی اصلی از کشورهای دارنده سلاح هستهای است زیرا آنها در راستای از بین بردن سلاحها نیز حرکت نمیکنند و خود تهدید محسوب میشوند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به فشارهایی که بر مهمانان ایرانی که در کنفرانس بینالمللی خلع سلاح شرکت کردهاند وارد شده است، گفت: علیرغم فشارهایی که صورت گرفت، نمایندگانی از ٦٠ کشور جهان در این کنفرانس حضور پیدا کردند که بین ٢٠ تا ٣٠ کشور در سطح وزیر و معاون وزیر حضور دارند.
مهمانپرست با بیان اینکه ما امیدواریم با مشارکت کشورها دبیرخانه این کنفرانس تشکیل شود، گفت: امیدواریم این اجلاس سالانه و ادواری برگزار شود تا همه کشورها در جریان اهداف این کنفرانس قرار بگیرند.
وی گفت: این اجلاس در تلاش است که راه حل و راهکارهای واقعی را برای از بین بردن سلاحهای هستهای عرضه کند.
نظر شما